TAXEREN & WAARDEBEPALING

Diamanten taxeren:

Op het gebied van edelstenen is Juwelier van Moorsel gespecialiseerd. Na het behalen verschillende cursussen en diploma’s bij de Hoge Raad van Diamant (HRD) te Antwerpen, dit is een wereldwijd erkende opleiding in de edelsteenkunde. Naast het leveren van edelstenen is het ook mogelijk om edelstenen te laten taxeren.

Tarieven sieraden taxatie

Voor het taxeren van sieraden gelden er bedragen die vooraf zijn vastgesteld. Dit is ons inziens een faire manier van calculeren/taxeren en zo weet u van te voren waar u aan toe bent. Voor een actuele tarief van een sieraden taxatie door Juwelier van Moorsel kunt u telefonisch contact opnemen met 0186 616 224 of info@vanmoorsel.nl

Taxatie voor sieraden horloges en nalatenschappen,

Daar komt heel wat bij kijken….  Afgelopen weken is het aantal inbraken in de Hoekse Waard in woningen toegenomen. Bij een inbraak worden er buiten een hoop schade altijd kostbare voorwerpen gestolen. Het is daarom verstandig om een taxatie te laten maken van uw waardevolle sieraden en horloges. Met een taxatierapport kan bij de verzekering aangetoond worden voor welk bedrag er is gestolen en welk bedrag er uitgekeerd dient te worden.

Waarvoor dient een taxatie en waarop moet u letten? Wat mag u verwachten? Door wie laat u dat doen? Een taxatie is een oordeel over de echtheid, de kwaliteit, de stijl, de ouderdom en het goud/zilver gehalte van een bepaald sieraad, edelsteen uurwerk en/of zilverwerk. Een taxatierapport biedt voor de verzekering handvat om uit te keren naar vervangings waarde.

De verzekering geeft het advies een bestaande taxatie om de drie jaar te laten hertaxeren. Dit om markt conform te kunnen uitkeren in geval van diefstal of verlies.

Een taxatie van dezelfde voorwerpen, door verschillende taxateurs, kunnen verschillende waardes opleveren. De taxatiewaarde wordt bepaald door de opleiding en ervaring, de apparatuur die bij het onderzoek gebruikt wordt. Bij verschillende waardes wil niet zeggen dat een van de twee ondeskundig is. De schattingen kunnen niet op een euro nauwkeurig gelijk zijn. Minstens zo belangrijk is een gedegen omschrijving van de voorwerpen, waarbij aandacht wordt geschonken aan de stijl, de ouderdom, de gebruikte metalen, de keurtekens, het gewicht en eventuele edelstenen en/of andere materialen. Zo veranderen de beschrijving met eventuele bijgevoegde foto's niet, maar de waarde wel!

 

Taxateurs zoals Juwelier van Moorsel in Oud-Beijerland taxeren wekelijks de waarde van sieraden, exclusieve horloges, diamanten, tafelzilver, munten en muntencollecties. 

Met een taxatie ervaring van 70 jaar, taxeert Juwelier van Moorsel ook voor de grotere verzekerings maatschappijen. Nalatenschap taxaties voor particulieren, bedrijven en notarissen worden uitgevoerd door Juwelier van Moorsel gevestigd op de Molendijk 45 in Oud-Beijerland. Bovendien ook met de mogelijkheid van directe OPKOOP van nalatenschappen wat direct contant wordt uitbetaald.

Taxatie waardebepaling

De wet en verzekeringsmaatschappijen kennen diverse waardebepalingen, zoals: nieuwwaarde, vervangingswaarde, dagwaarde, successiewaarde, veilingwaarde, verkoopwaarde en executiewaarde. Afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden van de cliënten weet onze taxateur welke waardebepaling voor u relevant is.

Bij het bepalen van de waarde van een sieraad gaat de taxateur uit van de omschrijving en het doel van de taxatie.

De beoordelingen die het meeste worden gevraagd zijn:

1. De aankoopwaarde (wat was het toen waard.)

2. De actuele waarde (wat is het nu waard.)

3. De vervangingswaarde (waarvoor het nu weer gekocht kan worden.)

4. De opbrengstwaarde (wat levert het op bij verkoop.)

1. De aankoopwaarde

De aankoopwaarde is de prijs waarvoor een sieraad geleverd werd, meestal nieuw en kort geleden gemaakt. 

2. De actuele waarde

Waardevolle voorwerpen vertegenwoordigen niet alleen de financiële waarde maar ook een gevoelswaarde. De actuele waarde van een sieraad geeft echter weer, wat de betekenis van een sieraad op dit moment op de markt is.

a. De vervangingswaarde

Goede verzekeringen beschermen de eigenaar tegen de financiële gevolgen wanneer kostbaarheden worden ontvreemd. De verzekeringsmaatschappij stelt de verzekerde het geld ter hand, dat nodig is om een sieraad van dezelfde prijs terug te kunnen kopen. Bij een taxatie ten behoeve van verzekeringen tegen diefstal, verlies en brand wordt dan ook de vervangingswaarde bepaald. De taxateur moet een dusdanige prijs bepalen, dat u na diefstal of verlies dezelfde sieraden weer kunt kopen of laten maken. Een taxatie rapport voor de verzekering van sieraden heeft een beperkte geldigheidsduur van (doorgaans 36 maanden).

b. De opbrengstwaarde

De opbrengstwaarde vereist een taxatie van de prijs, die voor een sieraad verkregen zou worden bij verkoop. Aangezien het hierbij niet gaat om de huidige winkelwaarde of de geldende kosten voor arbeid, materiaal en stijl, is de waarde van de taxatie normaal gesproken lager dan bij een taxatie voor een verzekering.

Indien bij een echtscheiding of sterfgeval de boedel getaxeerd moet worden, zal de taxateur juwelier van Moorsel de opbrengstwaarde bepalen.

 

Juwelier van Moorsel koopt veel nalatenschappen op in de juwelierswinkel te Oud-Beijerland.

Woont u niet in de buurt van Oud-Beijerland? geen probleem wij komen naar u !!

De GoudInkoopBus komt wekelijks in veel steden voor de inkoop van oude gouden sieraden, zilveren sieraden, munten en zelfs complete muntencollecties.

Ook kunt u bij ons in de Bus terecht voor taxaties of herstellingen/reparaties van nalatenschappen.

Voor actuele steden inkooplocaties kunt bekijken op http://www.goudinkoopbus.nl

 

Wanneer taxeren?

1. Voor de verzekering

Een verzekering is bestemd voor de dekking bij verlies of diefstal van zowel nieuwe als reeds lange tijd in bezit zijnde sieraden. In verband met de aanpassing aan de inflatie kan deze best iedere 2 jaar herhaald worden. In een taxatie rapport moet men altijd de zin treffen, dat de taxatie is verricht ten behoeve van een verzekering of assurantie en te voldoen aan artikel 275 W.v.K. De aangegeven waarde van het rapport is de vervangingswaarde. Uw inboedelverzekering zal uw sieraden maar tot een bepaalde waarde dekken (veelal € 2.500,-). Deze waarde is te vinden in de polisvoorwaarden van uw inboedelverzekering. Indien de waarde van het taxatie rapport hoger ligt, dan dient u een aparte kostbaarheden verzekering af te sluiten.

 

2. Bij een nalatenschap

In bepaalde gevallen schrijft de wet voor dat na een sterfgeval een boedelbeschrijving moet worden gemaakt. Bijvoorbeeld als tot de erfgenamen ook kinderen behoren. Bij het bepalen van de waarde van de nalatenschap kan een taxatie nodig zijn. In zo'n geval wordt in het taxatie rapport een opbrengstwaarde vermeld.

 

3. Bij echtscheiding

Na een echtscheiding heeft ieder der echtgenoten recht op de helft van de gemeenschappelijke boedel. Ook in dit geval kan het nodig zijn een taxatie rapport te laten maken. Ook hier wordt in het taxatie rapport de opbrengstwaarde vermeld.

Mochten er tenslotte nog vragen zijn op dit gebied dan zal taxateur van Moorsel die graag beantwoorden.

Wij hebben reeds 70 jaar ervaring in het taxeren en zijn hiermee vertrouwd in ons vakgebied.

Voor vragen kunt u telefonisch contact opnemen met 0186 616 224 of info@vanmoorsel.nl

Wat kunnen wij taxeren ?

Hieronder verstaan wij sieraden, juwelen en horloges zowel van goud en zilver als van platina en onedele metalen of materialen. Tevens vallen hieronder zilveren en verzilverd bestek, overig eetgerei, schalen, vazen en siervoorwerpen. Het taxeren van goud en gouden, platina en zilveren juwelen kan veel tijd in beslag nemen.

Een taxatierapport kunt u nodig hebben indien u een verzekering wilt afsluiten, als u een successie-aangifte moet doen of als sieraden verkocht of verdeeld moeten worden.

Top

eCommerce by CubeCart